Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Eroilor

Publicat: 13 iun. 2024, 14:19, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Eroilor
Foto: observatornews.ro

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a evidenţiat, joi, că eroii sunt parte a sufletului poporului român şi rămân pentru eternitate o dovadă grăitoare a patriotismului românesc.

„Suntem împreună în această zi pentru a cinsti eroii noştri, pe cei care au pus patria mai presus de vieţile lor. Onorăm sacrificiul lor suprem în slujba patriei şi lupta lor pentru ca ziua de mâine să fie mai bună pentru România şi pentru români. În această zi sărbătorim Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor cunoscuţi sau necunoscuţi. Se întâlnesc astfel, în această zi, recunoştinţa cu jertfa şi Armata cu Biserica. Eroii noştri sunt parte a sufletului poporului român. Au fost zid de apărare pentru România şi rămân pentru eternitate o dovadă grăitoare a patriotismului românesc. Ei sunt exemple pentru toate generaţiile de români care vor veni. Să îi comemorăm deci pe cei care au făcut jertfa supremă. Să ne îngrijim de mormintele lor şi să le păstrăm vie memoria vorbind despre faptele lor, nu doar de câteva ori pe an, ci în fiecare zi”, a spus Nicolae Ciucă, la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Eroilor la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Nicolae Ciucă a punctat și că „suntem datori să îi onorăm cum se cuvine şi pe eroii care încă sunt printre noi, care au trăit ororile războiului şi care ne-au învăţat ce înseamnă sacrificiul, onoarea şi demnitatea”.

„Veteranii de război sunt pilde de viaţă şi modele pentru generaţia noastră. Le mulţumesc şi le transmit şi pe această cale recunoştinţa şi aprecierea mea. Noi trebuie să ducem mai departe memoria lor, transmiţând generaţiilor viitoare valorile şi tradiţiile noastre naţionale – credinţa, demnitatea, libertatea. Chiar dacă astăzi România beneficiază de garanţiile de securitate oferite de apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică şi la Uniunea Europeană, nu trebuie să uităm nicio clipă că este datoria noastră, a fiecărui român, să apărăm libertatea, democraţia şi valorile naţionale”, a adăugat președintele Senatului.

El şi-a exprimat bucuria că Ziua Eroilor, stabilită în România în urmă cu mai bine de 100 de ani, este în continuare respectată, după ce a fost trecută sub tăcere în anii comunismului.

„Vrem ca şi cei care vin după noi să trateze această zi cu acelaşi respect cuvenit, să ducă tradiţia mai departe şi să le insufle urmaşilor lor cultul eroilor neamului. Sacrificiul lor pentru ţară, pentru familie şi pentru semeni nu trebuie uitat. Jertfa lor trebuie omagiată, să-i preţuim, să-i respectăm, să le păstrăm vie memoria şi să învăţăm de la ei ce înseamnă iubirea de ţară. Glorie eternă eroilor noştri! Dumnezeu să îi odihnească în pace!”, a transmis Nicolae Ciucă.