Nicuşor Dan habar nu are câte clădiri cu risc seismic sunt în București

Deşi Puterea a publicat în exclusivitate lista imobilelor încadrate în clasa I şi II de risc seismic, Nicuşor Dan habar nu are câte imobile din Bucureşti riscă să se prăbuşească la un cutremur. În mandatul useristului nu a fost consolidat niciun imobil.

În urmã cu o săptămână, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a dovedit încã o data că habar nu are de ce se petrece în curtea sa, declarând că Primăria Generală nu are nici o evidenţă a clădirilor încadrate în diverse clase de risc seismic care au nevoie de consolidare. Culmea, declaraţia venea în contextul în care cotidianul Puterea publicase anterior, în exclusivitate, lista clădirilor încadrate în clasele de risc seismic I şi II.

Există o listă cu 200 de clădiri vechi, încadrate după vechile normative la clădiri de urgenţă, un echivalent al celor încadrate în risc seismic I. Din păcate, noi nu am reuşit să facem nici măcar evidenţa a ce este de consolidat. Există un proiect foarte interesant al Ministerului Dezvoltării – aşa-numita inspecţie vizuală (…), pe baza unui chestionar relativ simplu, să avem imagini de ansamblu ale Bucureştiului. Deci, la sfârşitul anului, eu sper să avem această imagine. La un nivel de aproximaţie o să fie”, declara Nicuşor Dan, adăugând faptul că este o minciună informaţia conform căreia în mandatul său nu a fost consolidate nicio clădire.

Pentru că primarul general nu cunoaşte situaţia exactă a clădirilor încadrate în clasele de risc seismic ridicat care au nevoie urgentă de consolidare, îi reamintim că în Bucureşti există 378 clădiri încadrate în clasa de risc seismic I, 452 încadrate în clasa de risc seismic II, 118 încadrate în clasa de risc seismic III, 10 încadrate în clasa de risc seismic IV, 1.522 încadrate în categoria de urgenţă deoarece nu au fost încadrate în clase de risc seismic corespunzătoare şi 146 neîncadrate în categoria de urgenţă sau clase de risc seismic corespunzătoare.

In ceea ce priveşte clădirile consolidate, acestea sunt în număr de 104, dar niciuna nu a fost consolidată în mandatul său. Cel puţin asta arată datele oficiale ale PMB. Pentru a-i dovedi, Puterea publică în exclusivitate lista imobilelor consolidate, cu precizarea că în mandatul său s-a finalizat recepţia unui singur imobil (str. Mircea Vulcănescu nr. 12), a cărei consolidare a început în mandatul Gabrielei Firea.

DESCARCĂ LISTA IMOBILELOR CONSOLIDATE IN BUCUREȘTI

Cât priveşte lipsa unui inventar al clădirilor ce trebuie urgent consolidate, îi sugerăm primarului general să nu mai aştepte finelel anului pentru a avea “o imagine aproximativă” a clădirilor ce trebuie consolidate şi să lectureze Puterea.

 Lista lui Nicuşor cu imobilele ce vor fi consolidate s-a înjumătăţit în câteva zile

Dacă săptămâna trecută declara că există un proiect la nivelul Ministerului Dezvoltării prin care se poate începe consolidarea a 20 de clădiri de locuinţe, toate monument istoric sau aflate în zone protejate din Bucureşti, cu bani din PNRR sau de la Fondul Naţional pentru consolidate, joi, Nicuşor Dan anunţa  că, de fapt, se vor consolida doar … 10 clădiri.

Conform acestuia, pentru cele 10 clădiri a căror consolidare va începe în acest an (Blănari 11, Blănari 14 – club A), Bd. Schitu Măgureanu 3 – cofetaria Cireșica, Dianei 2, Baltagului 17, Piaţa Pache Protopopescu 11, Mihai Eminescu 173, Dacia 53, Domnița Anastasia 5, Alexandru Macedonski 11) vor  fi utilizate fonduri PNRR în valoare de 15,4 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI Vezi dacă blocul tău e în pericol la cutremur. Lista imobilelor cu risc seismic II EXCLUSIV

 

 

9 COMENTARII

  1. Dar Halaicu, Lis, Videanu, Oprescu, Basescu si toti primarii de sectoare au facut vreo evidenta, niciuna. Acum ii cerem actualului primar sa le faca pe toate in un singur mandat! Acest registru trebuia creat din 1991 si acordate credite pe 10 ani, de consolidare, cu dobanda platita de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...