Nicuşor Dan lansează prima licitație pentru Planul Integrat de Calitate a Aerului. Bucureștiul are restanțe la mediu

Cu mari probleme de calitate a mediului, Capitala va lansa o licitaţie pentru studiul care să fie baza elaborării Planului Integrat de Calitate a Aerului. Anunțul a fost făcut de edilul șef, Nicușor Dan, joi, 16 septembrie.

Mă preocupă subiectul de a face din Bucureşti un oraş verde. Avem nevoie de colaborare cu mediul privat şi, prin intermediul Camerei de Comerţ Româno – Germane, sperăm ca anunţurile noastre pentru achiziţii publice de diverse lucrări să ajungă către cât mai multe companii interesate.
Din păcate, Bucureştiul are restanţe care vin din trecut şi pe care trebuie să le adresăm cu prioritate, fără să neglijăm tot ce înseamnă tehnologie şi oraş al viitorului.

În ceea ce priveşte strategia pentru un oraş verde, a fost în consultare publică şi lansăm chiar săptămâna aceasta o licitaţie pentru studiul care să fie bază pentru Planul Integrat pentru Calitatea Aerului”, a precizat Nicușor Dan.

Nicușor Dan vrea o firmă europeană pentru acest studiu

El susține că, înainte de a elabora planul de măsuri, este nevoie de un studiu care să indice principalii poluatori, unde sunt ei, care este ponderea fiecăruia în poluarea aerului din Bucureşti.

Am fi foarte fericiţi dacă, în urma acestui proces de achiziţie pe care îl vom lansa săptămână asta, o firmă foarte serioasă, europeană, va face această analiză pentru Bucureşti„, a mai spus Dan.

Primăria vrea să preia Parcul Natural Văcărești

Edilul speră ca Primăria Municipiului Bucureşti să obţină acordul de administrare a Parcului Natural Văcăreşti de la Autoritatea Naţională pentru Arii Protejate. Municipalitatea a depus o cerere în acest sens.

Sunt foarte optimist că o să obţinem de la Autoritatea Naţională pentru Arii Protejate administrarea Parcului Natural Văcăreşti, o uriaşă oportunitate pentru Bucureşti de mediu, dar şi turistică. Poate să devină un simbol al oraşului. Asta depinde de finanţarea din PNRR”, a susținut Nicușor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...