Noi detalii despre cazul Onești. Poliția avea cheia apartamentului în care s-a produs dubla crimă

Raportul final al anchetei făcute de conducerea Poliției în cazul tragediei de la Onești scoate la iveală și mai multe scăpări ale polițiștilor prezenți la fața locului.  

Concluzia raportului este că polițiștii au luat în derâdere cazul la care trebuiau să intervină. Asta pentru că s-a aflat că agenții aveau cheia apartamentului în care s-a produs dubla crimă, însă nu au încercat să intre în locuință.

Bodycam-urile pe care polițiștii le purtau au arătat faptul că agenții luau în râs cererile lui Gheorghe Moroșan, bărbatul care a sechestrat și ucis două persoane.

Ușa apartamentului în care a fost produsă crima a fost spartă cu un berbec.

Polițiștii aveau obligația să țină pornite acele body-cam-uri (camere video) de la începutul intervenției și până la finalul ei, însă, potrivit informațiilor Digi24, nu au făcut acest lucru, le-au mai oprit din când în când, atunci când au vrut.

Discuție surprinsă pe body-cam-uri

Polițist: „Deschide, bă, ușa, să intrăm!”

Agresor: „Cine ești tu, mă?”

Polițist: „Sunt și eu, pe aici”

Bâlbe ale intervenției

Raportul arată că informațiile despre acest caz au fost comunicate eronat și cu întârziere

„Negociatorul nu a fost informat cu privire la dialogul telefonic al autorului cu operatorul 112 și astfel nu a cunoscut eventualele revendicări formulate de acesta”, a declarat joi chestorul Florentin Brăcea.

Mai mult decât atât, polițiștii au raportat incidentul către superiori  foarte târziu și nerespectând procedura. Comandanții Poliției Române au aflat oficial de la subalternii lor din Bacău despre incidentul de la Onești după aproape două ore de la moartea victimelor. Adică abia la ora 19:00, 

Polițiștii de la Bacău și-au anunțat superiorii de la București despre ce se întâmplă printr-un grup de WhatsApp, dar conform legii, ar fi trebuit să facă toate aceste raportări oficial, în sistemul informatic al poliției.

Această informare a plecat de la Onești către IPJ Bacău abia după ora 16:00, adică la mai bine de patru ore de când începuse totul.

Mai departe, oficial, IPJ Bacău a anunțat IGPR despre criza ostaticilor la ora 19:00, adică la mai bine de două ore de la momentul în care cei doi muncitori erau deja morți.

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...