Platforma digitală de monitorizare Covid 19, aplicată la nivel național

Corona Forms, programul dezvoltat de Ministerul Sănătății pentru a se interconecta datele pacienților bolnavi Covid 19, va fi funcțional de miercuri în toată țara. În câteva zile vor putea fi introduse și anchetele epidemiologice.

Conform ministrului Nelu Tătaru, aplicația dezvoltată de Ministerul Sănătății și Serviciul de Telecomunicații Speciale poate fi utilizată pe scară largă. Astfel, în momentul în care un rezultat vine de la laborator, el este transmis simultan, în format electronic, la pacient, la Direcția de Sănătate Publică,  medicul de familie și Casa de Asigurări de Sănătate.

„Avem terminate studiile pilot la nivelul câtorva DSP-uri din țară, să vedem dacă sistemul rezistă. Rezistă iat miercuri vom fi gata cu acest sistem în toată țara. Până la sfârșitul săptămânii suntem gata și cu introducerea în această platformă în direct a anchetelor epidemiologice. În baza lor avem carantinarea și izolarea celorlalte persoane”, a anunțat Tătaru într-o emisiune susținută luni seară la B1 TV.   

Corona-forms.stsisp.ro este dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale și a fost anunțată încă de la începutul lunii iulie drept „aplicaţie informatică destinată managementului persoanelor aflate în condiţii de izolare, carantină   sau internare”, conform unui comunicat de presă al STS din 3 iulie.

Programul – pilot se desfășoară deja în Dolj și București și ar urma mâine, după care ar fi implementat la nivel național.

România se numără printre cele 12 state UE ce nu au deocamdată o aplicație care să depisteze și să avertizeze cu privire la contacții unor persoane îmbolnăvite cu noul Coronavirus.

La nivel european, cele 20 de aprograme electronice din diferite state vor fi în scurt timp interoperabile la nivel transfrontalier. Astfel, utilizatorii vor trebui să instaleze una singură și, atunci când călătoresc într-o altă țară europeană participantă, vor putea, în continuare, să fie informați cu privire la contacți. Pot primi avertizări, indiferent dacă se află în țara lor de origine sau în străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...