Poate fi vizitat și noaptea: Cel mai mare muzeu temporar din București

Cea de-a 7-a ediție Art Safari a început deja pe 11 septembrie 2020, în Victoria Tower, dar și în AFI Cotroceni, marcând anul acesta premiera a două spații distincte. Programul expozițional durează până pe 20 septembrie.

În total, muzeul temporar găzduiește 11.000 de metri pătrați de artă românească de patrimoniu și contemporană, dar și artă internațională. Este vorba despre aproximativ 800 de lucrări de artă, care provin din colecțiile a 18 muzee și din 84 de colecții private. Piesa de rezistență a ediției din acest an îl reprezintă o substanțială expoziție dedicată pictorului Sabin Bălașa, care cuprinde lucrări monumentale din colecțiile a numeroase muzee, dar și din patrimoniul Parlamentului României. Art Safari găzduiește, de asemenea, și o expoziție cuprinzătoare dedicată artiștilor contemporani și supercontemporani din București, sub umbrela „Școala de la București”. Cu nume mari precum Dumitru Gorzo, Geta Brătescu, Vlad Nancă, Saddo și Ștefan Câlția.

Israel este țara invitată anul acesta la Art Safari, prezența sa fiind marcată de o instalație textilă de mari dimensiuni semnată de Gilli Avissar. Lucrarea este amplasată în atrium-ul din Victoria Tower.

Patru experiențe distincte

Totul este completat și de cea mai mare expoziție din ultimii 50 de ani dedicată maestrului George Petrașcu, de arta rebelă a celebrului grup Guerrilla Girls, dar și de o expoziție cu lucrări create de copii din toată țară, în perioada de izolare. “Satelitul” Art Safari din AFI Cotroceni găzduiește 1.000 de metri pătrați de artă, oferind patru experiențe distincte: sculptură, arte textile, instalație mobilă  – semnată Obie Platon, unul din cei mai bine cotați artiști tineri români, și o instalație artistică de mari dimensiuni, pentru toate vârstele. Accesul în cadrul Pavilionului AFI – ART este gratuit, în perioada 11-20 septembrie 2020.

Nu în ultimul rând, muzeul temporar poate fi vizitat și noaptea, în cadrul unor Night Tours. Grupuri restrânse de vizitatori pot participa la tururi nocturne, vineri și sâmbătă. Participanții au parte de tur ghidat, art performance și muzică live.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole