Premieră. Cum a reușit un bărbat paralizat să comunice telepatic

Un bărbat paralizat a reușit să comunice telepatic cu ajutorul unui cip cerebral, ceea ce constituie o premieră, după cum susțin cercetătorii.

Bărbatul era incapabil să vorbească și nu putea nici să își miște ochii, însă a putut să comunice cu ajutorul acestui cip, totul fiind bazat pe o interfață creier-computer (BCI) revoluționară.

Pacientul, un bărbat  în vârstă de 34 de ani, a fost paralizat din cauza sclerozei laterale amiotrofice (SLA), o boală neurodegenerativă progresivă din cauza căreia oamenii își pierd capacitatea de a se mișca și de a vorbi.

Noua tehnologie demonstrează că pacienții care nu mai au niciun control muscular voluntar pot comunica. Dispozitivele de comunicare se bazează, în general, pe mișcările făcute de ochi sau de mușchii faciali, cel mai cunoscut fiind sistemul lui Stephen Hawking, arată AlephNews.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...