Primarul Galațiului a anunțat construirea noului stadion al „Oțelului”: „Performanțele ne obligă”!

Publicat: 22 apr. 2024, 21:40, de Sorin Costea, în ACTUALITATE , ? cititori
Primarul Galațiului a anunțat construirea noului stadion al „Oțelului”: „Performanțele ne obligă”!

Performanțele obținute de „Oțelul” sub conducerea antrenorului Dorinel Munteanu îi obligă pe edilii orașului să demareze procedurile pentru construirea unui nou stadion, mai ales în condițiile în care, în 2001, Stadionul „Oțelul” a fost transferat în proprietatea Combinatului Siderurgic Galați, de Guvernul Năstase.

Primarul Galațiului, Ionuţ Pucheanu, a anunţat, luni, în cadul unei conferințe de presă, începerea studiului de fezabilitatea în vederea construirii noului stadion al Clubului „Oțelul”:

Primarul Galațiului a anunțat construirea noului stadion al „Oțelului”: „performanțele ne obligă”

„Vreau să anunț, împreună cu Dorinel Munteanu, un antrenor de toată isprava, un antrenor cu care Oțelul a avut rezultate importante, am câștigat Campionatul împreună cu el, avem șansa acum de a câștiga Cupa și pentru că există acest parcurs extrem de frumos, cu calificare din Liga a 3-a în Liga 1 și pentru că toate lucrurile frumoase te și obligă la ceva, sunt în postura de a vă anunța că dăm drumul la studiul de fezabilitate pentru viitorul stadion de la Galați.

Gălăţenii merită un stadion modern, iar Oţelul, prin rezultatele minunate din ultima perioadă, mă obligă să nu mai amânăm nicio zi paşii necesari pentru ca oraşul nostru, singurul din Moldova care a câştigat Campionatul Naţional de Fotbal, să aibă un stadion cum trebuie”, a declarat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Noul stadion ar urma să aibă o capacitate de 25-30.000 de locuri și va fi construit în locul stadionului „Dunărea”, care a fost construit în anii 60 și are o capacitate de 22.000 de locuri.

Primarul Galatiului a anuntat construirea noului stadion al „Otelului”

Primarul Galatiului a anuntat construirea noului stadion al „Otelului”

„Vom vedea dacă vom putea obţine ceva din această jumătate de stadion pe care deja o avem construită, pentru că toate stadioanele moderne au alte utilităţi. Va fi un stadion de 25.000, maximum 30.000 de locuri. E un proiect care probabil va avea nevoie de şase luni de zile pentru a avea proiectul de fezabilitate, din calculele noastre.

Se va ridica la suma de 100 de milioane de euro. Banii vor veni probabil în cea mai mare parte de la Compania Naţională de Investiţii şi de la bugetul local. Mai avem de trecut un singur hop, ne dorim ca săptămâna viitoare să avem şi Hotărârea de Guvern pentru ca mai apoi să înceapă licitaţia. Suntem singura echipă din Moldova care a reuşit să câştige Campionatul şi cred că Moldova, nu doar Galaţiul, are nevoie de o astfel de construcţie”, a mai adăugat primarul Galațiului.

Oțelul – „chiriaș” la propriul stadion după ce Guvernul Năstase a vândut stadionul „la pachet” cu Combinatul Siderurgic

Actualul stadion „Oțelul” va rămâne ca bază de antrenament al clubului. Oricum, de 23 de ani stadionul nu mai aparține Clubului „Oțelul”, după ce la privatizarea Sidexului, în 2001, acest stadion a fost vândut de Guvernul Adrian Năstase trustului LNM Ispat/Arcelor Mittal, care a cumpărat activele fostului Sidex.

După această „privatizare” aberantă, Clubul „Oțelul” plătea Combinatului Arcelor Mittal o chirie de 20.000 de euro/lunar.

Pe 2 iunie 2015, administrația Combinatului Siderurgic Arcelor Mittal a invitat clubul să părăsească Stadionul „Oțelul”, din cauza acumulării unei datorii de peste 200.000 de euro la plata chiriei.

„Au venit la stadion patru reprezentanţi ai Combinatului şi ne-au transmis că marţi trebuie să predăm stadionul”, declara la vremea aceea Cristian Munteanu, team-managerul Oţelului.

O vreme, antrenamentele Oțelului s-au desfășurat lângă triajul Gării CFR Galați, la fosta Bază Sportivă „Ancora”, care aparține clubului și a fost reamenajată pentru echipele de juniori și tineret. Ulterior, situația s-a rezolvat, clubul revenind la stadion.

Primarul Galațiului despre prelungirea contractului lui Dorinel Munteanu: „este decizia dumnealui”

În ceea ce priveşte prelungirea contractului antrenorului cu Oţelul Galaţi, Pucheanu a spus că acest lucru ţine doar de Dorinel Munteanu şi de conducerea clubului:

„Ţine doar de dumnealui, este decizia dumnealui. Este ultimul lucru de care domnul Dorinel Munteanu ar trebui să îşi facă griji. Ţine doar de Dorinel, de conducerea clubului, şi tot angrenajul ăsta din jurul echipei Oţelul Galaţi, dacă vor dori să continue. Eu unul pot spune, ca susţinător al echipei, că îmi doresc ca Dorinel Munteanu să rămână la echipă, fără doar şi poate”.

Dorinel Munteanu a precizat că înţelegerea cu Oţelul Galaţi expiră în vara anului următor, având o clauză de prelungire automată în cazul realizării obiectivelor:

„Contractul meu expira abia la anul, nu anul acesta. Pe parcursul acestor trei ani de zile, mi s-a prelungit contractul datorită rezultatelor, şi se prelungeşte automat dacă îmi ating obiectivele. Sper ca în fiecare an să ne atingem obiectivele sportive şi să obţinem cât mai multe performanţe”, a adăugat Dorinel Munteanu.