Putin a dat ordin pe unitate: FSB va sprijini companiile Kremlinului!

Publicat: 20 mart. 2024, 12:38, de Vasile Bahrim, în Internațional , ? cititori
Putin a dat ordin pe unitate: FSB va sprijini companiile Kremlinului!

Președintele rus Vladimir Putin a dat ordin Serviciului Federal de Securitate (FSB) să sprijine companiile rusești în evitarea sancțiunilor occidentale și extinderea pe noi piețe globale.

Într-un discurs la sediul central al FSB din Piața Lubianka din Moscova, Vladimir Putin a subliniat necesitatea colaborării între agenție și alte instituții pentru consolidarea securității financiare și bancare a Rusiei.

Acesta a îndemnat FSB să susțină „companiile noastre care se dezvoltă activ și explorează noi piețe, în pofida obstacolelor și acțiunilor ostile venite din Occident”.

Sub impactul sancțiunilor impuse de Occident după invazia Ucrainei în 2022, Putin a reiterat că economia Rusiei continuă să crească, menționând o producție în creștere de proiectile de artilerie și o rată anuală a PIB-ului care a atins 3,6% anul trecut.

Critică statele occidentale

Putin a caracterizat Occidentul ca fiind “un adversar care folosește propaganda, tehnologia și finanțele pentru a crea dezbinare în Rusia, cu scopul de a instiga la revoltă.”

A cerut FSB să se concentreze pe utilizarea inteligenței artificiale în contracararea Occidentului, accentuând necesitatea unor acțiuni viguroase în contraspionaj și activitățile antiteroriste.

A mai vorbit despre importanța de a acționa în diverse domenii, precum economie, tehnologie și cultură, pentru a consolida statul și instituțiile publice.

„Problemele cu care ne confruntăm şi încercările de a ni se submina dezvoltarea ne obligă să acţionăm sistematic şi consecvent în toate domeniile. În economie, tehnologie, cultură, în sfera socială, în întărirea statului şi a instituţiilor noastre publice”, a arătat Putin.

Coloana a cincea va fi pedepsită

Totodată, Putin a adresat o amenințare directă rușilor pro-ucraineni, catalogându-i drept trădători care „vor fi pedepsiți fără limită”.

Context

Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a reînviat tensiunile istorice și a intensificat diviziunile geopolitice la nivel mondial, amintind de perioada războiului rece și determinând o reevaluare a alianțelor și strategiilor de securitate internațională.

Condamnarea internațională și sancțiunile impuse Moscovei arată îngrijorarea comunității internaționale privind încălcarea suveranității naționale și a dreptului international de către Rusia.

În pofida acestor reacții, Kremlinul pare să continue, influențând ordinea mondială și testând reziliența Europei.