Rafila consideră că ar fi o idee bună ca masca să fie obligatorie în toate spațiile publice din Capitală

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, este de părere că masca sanitară ar trebui să fie purtată și pe străzi, în București, după numărul mare de infectări raportat zilnic.

Profesorul Rafila a spus că „se va ajunge și la 1.000” de pacienți la terapie intensivă, pentru că se observă „salturi” de circa 500 de cazuri noi de coronavirus de la săptămână la săptămână.

„Săptămâna viitoare va fi răsunetul acestei săptămâni, când avem 4.000 sau peste 4.000 de cazuri. Ceea ce înseamnă că, din nou, va exista un salt și în secțiile de terapie intensivă”, a spus el, la Digi24.

Chiar dacă zilele trecute s-a înscris în PSD, Rafila spune că îl va sprijini „cu drag” pe Ludovic Orban „în orice fel de demers” pentru ca trendul infectărilor să scadă.

 „Aici nu mai discutăm de opțiuni politice, discutăm de un interes public major și toți trebuie să servim acestui interes”.

Întrebat dacă s-ar impune ca masca să fie obligatorie în toate spațiile publice din București, Rafila a răspuns că „ar fi o idee foarte bună”.

„N-aș spune că Bucureștiul are aceeași problemă cum a avut Suceava în primăvară, pentru că e un oraș mult mai mare, are mult mai multe posibilități din punct de vedere al asistenței medicale, dar cu siguranță o astfel de măsură poate fi luată fără niciun fel de problemă”, a completat el.

„Nu cred că măsura în sine este cea mai importantă. Cred că cel mai important este să ne adaptăm mesajele, astfel încât oamenii să resimtă ei nevoia de a purta masca în spațiile publice. Nu trebuie neapărat să le impunem, dar trebuie să le explicăm într-un mod cât se poate de clar ca să realizeze acest lucru”, a precizat Alexandru Rafila.

1 COMENTARIU

  1. Rafila spune că îl va sprijini „cu drag” pe Ludovic Orban „în orice fel de demers”

    Hahahahahahahahahahaaaaaaaaa

    Si taurul comunal mai are nevoie din când in când de acel Stejar din vârful dealului pentru a sta la umbra sa și pentru a se scarpina.

    Este bine atunci când; „Aici nu mai discutăm de opțiuni politice, discutăm de un interes public major și toți trebuie să servim acestui interes”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...