Rata de deces din cauza COVID-19, printre cele mai mici. Arafat: Țara noastră a controlat bine pandemia de coronavirus

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) Raed Arafat a comparat situația României privind rata de mortalitate din cauza COVID-19 la 10.000 de locuitori cu cea a altor țări.

România are o rată de mortalitate din cauza COVID-19 de 12 cazuri la 10.000 de locuitori, astfel că țara noastră a controlat bine pandemia de coronavirus, a explicat Raed Arafat în direct la Digi24.

Această valoare este puțin mai ridicată decât în Germania și Elveția (11 decese la 10.000 de locuitori) și Norvegia și Finlanda (10 decese la 10.000 de locuitori), potrivit datelor prezentate de șeful DSU la Digi24.

Deasupra României este clasată Suedia, cu 13 decese la 10.000 de locuitori.

Alte țări lovite mai puternic de pandemie au o rată a deceselor mult mai ridicată. SUA și Spania au înregistrat 17 decese la 10.000 de locuitori, Cehia – 25, Ungaria – 22, Marea Britanie – 22, Belgia – 20, Bulgaria – 19, Italia și Slovacia – 18, Polonia – 14.

„Din păcate, avem decese în continuare și la sfârșit, când se va trage linia, normal că aceste cifre vor crește la toate aceste țări, probabil. Dar asta ne arată că România a ținut situația sub control, foarte bine în comparație cu alte țări”, a declarat Raed Arafat, scrie Libertatea.ro.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...