Razboiul o costă pe Rusia aproximativ un sfert din veniturile pe tot anul trecut

De la începerea războiului și până în prezent, Rusia a cheltuit aproape 82 de miliarde de dolari, echivalentul unui sfert din veniturile pe tot anul trecut.Cel mai probabil, în 2023 nu va putea păstra același ritm de cheltuieli.

O analiză realizată de Forbes din Ucraina, arată că în cele nouă luni de la invadarea țării vecine, Rusia a cheltuit 82 de miliarde de dolari.În acest calcul nu sunt incluse și cheltuielile pentru propria apărare sau pierderile suferite de economia statului.

Veniturile Rusiei pe anul trecut au fost de 340 de miliarde de dolari, astfel că statul a cheltuit deja un sfert din această valoare pentru război.

Pe ce a cheltuit Rusia banii?

Analiștii siunt de părere că aceste cheltuieli ar putea crește în 2023, mai ales în contextul în care, Kremlinul a încheiat contracte pentru furnizarea și fabricarea în țară a dronelor kamikaze iraniene și ar putea ajunge la o înțelegere cu Coreea de Nord pentru a primi rachete.

De asemenea, resursele și rezervele militare de care Rusia dispunea se epuizează.Și sistarea livrărilor prin gazoductele Nord Stream face ca veniturile țării să fie în scădere.Aceeași analiză arată că pentru aprovizionarea artileriei, Rusia a alocat 5,5 miliarde de dolari. Mobilizarea a 300 de mii de militari în octombrie a costat-o 2,7 miliarde de dolari lunar.

Însă, războiul lasă în urmă și victime. Pentru despăgubiri, federeația Rusă a fost nevoită să aloce 3,5 miliarde. În total, numărul victimelor în rândul luptătorilor ruși se ridică la 17.500 de victime ,un bilanț care nu poate fi verificat din surse independente. Kremlinul susținea în septembrie că și-au pierdut viața aproximativ șase mii de militari ruși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...