Reguli de circulație în Anglia. Ce trebuie să știe șoferii care ajung în Marea Britanie

Fiecare țară are propriile reguli pe drum, scrise sau nescrise. Este important să cunoașteți și să înțelegeți aceste reguli înainte de a merge pe drum în Marea Britanie.

Dacă este prima dată când conduceți în Regatul Unit, este important să cunoașteți regulile de circulație, limita de viteză, taxele de drum și alte informații importante. Putere.ro a realizat cu reguli de circulație în Anglia, pe care este bine să îl studiați înainte de a conduce în această țară.

Mai jos aveți câteva sfaturi esențiale pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a începe călătoria.

Citește și: Reguli de circulație în Germania

Reguli de circulație în Anglia

 • Conduceți întotdeauna pe partea stângă a drumului
 • Nu utilizați și blocați banda din mijloc dacă banda din interior este liberă
 • Când vă apropiați de un sens giratoriu, acordați prioritate traficului care se apropie din dreapta, dacă nu se indică altfel
 • Toate semnalele de circulație și indicatoarele rutiere trebuie respectate în orice moment
 • Toate vehiculele trebuie să dea prioritate vehiculelor serviciilor de urgență

Citește și: Reguli de circulație în Suedia

 • Utilizarea claxonului auto nu este permisă în zonele cu clădiri între orele 23:30 – 07:00 în fiecare zi
 • Este ilegal să vorbești pe telefonul mobil în timp ce conduci în Marea Britanie.
 • Puteți primi o amendă de până la 500 lire sterline dacă nu purtați centura de siguranță
 • Cantitatea maximă de alcool în sânge permisă este de 0,08%. În cazul depășirii acestei limite, amenda este de până la 5.000 lire sterline și / sau 6 luni închisoare și suspendarea permisului de conducere pentru 12 luni.
 • Vârsta minimă de la care se poate conduce este de 17 ani.

Citește și: Reguli de circulație în Ungaria

Acesta este doar un rezumat cu reguli de circulație în Anglia. Asigurați-vă că sunteți la curent cu toate aceste reguli și reglementări înainte de a începe călătoria, iar pentru informații detaliate, accesați site-ul web Highway Code înainte de a conduce în Marea Britanie.

Citește și: Reguli de circulație în Spania

Limitele de viteză

Limitele de viteză variază în funcție de tipul de drum și de vehiculul pe care îl conduceți.

Citește și: Reguli de circulație în Grecia

Parcarea pe drumurile din Anglia

Parcarea în Marea Britanie nu este foarte ușor de înțeles. Există multe reglementări diferite care trebuie respectate, iar zonele în care parcarea este interzisă sunt marcate cu linii roșii și galbene, astfel:

Liniile galbene și roșii simple și duble de-a lungul marginii drumului sunt folosite pentru a indica unde puteți parca și nu puteți parca.

Citește și: Reguli de circulație în Bulgaria

 • O singură linie galbenă: există restricții privind parcarea la anumite ore. Puteți staționa în locurile marcate cu o singură linie galbenă, dar doar pentru a permite unui pasager să urce sau să coboare din mașină. Șoferul nu trebuie să părăsească vehiculul.
 • Linii galbene duble: nu puteți parca în niciun moment.
 • O singură linie roșie: nu puteți parca sau opri la anumite ore, după cum se indică pe indicatoarele rutiere din apropiere.
 • Liniile roșii duble: nu puteți parca sau opri în niciun moment.

Citește și: Reguli de circulație în Italia

Taxa de centru

Dacă intenționați să conduceți mașina prin Londra, este foarte posibil să aveți de-a face cu taxa de centru. Aceasta este o taxă zilnică pentru a circula în centrul Londrei între orele 07:00 și 18:00, de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor legale. A fost concepută pentru a reduce traficul și a strânge bani pentru a îmbunătăți transportul public în Londra.

Nu există bariere sau cabine de taxare în zonă și nu trebuie să prezentați niciun bilet sau abonament. Zona este monitorizată de camerele CCTV, care înregistrează toate plăcuțele de înmatriculare ale vehiculului și determină dacă taxa a fost achitată. Ei recunosc atât numerele de înmatriculare britanice, cât și cele europene.

Citește și: Reguli de circulație în Franța

Există anumite drumuri pe care le puteți folosi pentru a trece prin centrul Londrei fără a plăti. Acestea sunt clar indicate prin marcaje și indicatoare rutiere.

Citește și: Reguli de circulație în Austria

1 COMENTARIU

 1. Mai trebuie sa fiti atenti,cand conduceti prin UK,la limitarea vitezei de deplasare,radarele fixe fiind ,,plantate,,in ,,cascada,,in foarte multe zone,facand ,,poze la minut,,celor care depasesc limita de viteza !! Si mare atentie la trecerile de pietoni si piste de biciclete !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...