Restricții de trafic pe Valea Prahovei timp de mai bine de o lună. Se taie copacii uscați

Publicat: 03 mart. 2024, 15:37, de Cezar Andrei, în ACTUALITATE
Restricții de trafic pe Valea Prahovei timp de mai bine de o lună. Se taie copacii uscați
Restricții de trafic pe Valea Prahovei timp de mai bine de o lună

Vor fi restricții de trafic pe DN 1 Valea Prahovei între localitățile Comarnic și Sinaia. Circulația va fi restricționată mai bine de o lună pentru tăierea și toaletarea copacilor uscați din zona de siguranță.

Restricții de trafic pe Valea Prahovei timp de mai bine de o lună

CNAIR anunță că între 4 martie și 9 aprilie, traficul pe DN 1, între localitățile Comarnic și Sinaia se vor desfășura lucrări pe timp de zi pentru tăierea copacilor de pe versant. În acest sens, circulația autovehiculelor va fi restricționată în fiecare săptămână, de luni până vineri, între orele 09.00 și 15:00.

”Intervalul de desfășurare a lucrărilor se poate modifica în funcție de condițiile meteorologice și de valorile de trafic ! Semnalizarea rutieră temporară a lucrărilor se va face prin indicatoare rutiere, panouri de semnalizare și balize direcționale care delimitează lucrarea de partea carosabilă.” a transmis CNAIR.

Totuși, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu precizează și cum se vor aplica restricțiile rutiere, dacă se întrerupe temporar circulația în reprize de câteva minute sau va fi deviere pe sensul Brașov-Ploiești, banda opusă versantului. Cel mai probabil, se iau în considerare ambele variante.

Citește și: Cea mai îndrăgită stațiune de pe Valea Prahovei, în beznă totală. Spitalul funcționează cu generatoare

CNAIR anunță lucrări pe DN 1, în Azuga și Predeal

Două zone cu tasări și risc de surpare ale Drumului Național 1 Valea Prahovei urmează să intre în reparații la ieșirea din Azuga spre Predeal, potrivit CNAIR, care a scos la licitație un contract pentru autorizații și proiect tehnic necesare lucrărilor de consolidare ale DN 1.

Cel mai probabil, primele lucrări vor avea loc la Posada, mai exact la podul construit în 1925.

De asemenea, între Azuga și Predeal sunt două zone cu probleme, ambele pe sensul de coborâre dinspre Brașov spre Ploiești, pe partea cu râul Prahova și linia ferată, potrivit Economiedia.ro.

Aceste șantiere vor crea, fără doar și poate, un nou haos pe Valea Prahovei, și așa sufocat de circulația autoturismelor, în special în zilele de weekend și în perioadele de concediu.