România numără paturile la ATI, dar nu face nimic, avertizează Nelu Tătaru: „Vor apărea restricţii din partea Europei”

Nelu Tătaru, a afirmat, luni seară, că România tot numără paturile de ATI, dar nu face nimic să nu le umple. Consilierul onorific al premierului pe probleme de Sănătate spune că pandemia de coronavirus este bagatelizată la noi. Tătaru afirmă că multe țări europene se tem că românii şi bulgarii ar putea perpetua pandemia. Iar restricţiile nu vor întârzia să apară.

Numărăm paturile, dar fără să facem nimic să nu umplem aceste paturi”, a declarat Nelu Tătaru pentru Digi24.

Numărul de cazuri exact nu-l ştie nimeni. La numărul de cazuri declarate, înmulţeam anul trecut cu 5 până la 10, ca să ştim numărul real de cazuri. (…)

 Faptul că testările se pot face şi acasă, cu teste luate din farmacii, faptul că se pot face forme şi mai uşoare de boală, iar unii nu le mai declară, ne fac să credem că avem mult mai multe cazuri, chiar şi acum. (…)

Lumea începe să trateze aceste cazuri ca pe o gripă sau sunt la siguranţa celor care poate s-au vaccinat sau celor care au trecut prin boală, sau a celor care fac o formă uşoară,” a mai declarat consilierul premierului.

Restricții pentru români în Europa

Tătaru crede că s-ar putea ajunge la restricţii pentru cetăţenii români dacă nu ajungem la rata de vaccinare a Europei.

State europene, prin introducerea unor restricţii, au ajuns la rate de imunizare de 60, 70, chiar 80%. Noi în aceste momente mergem pe aceleaşi discuţii antivaccinare.  

Bagatelizăm tot ce înseamnă pandemie. (…) Vedeam un studiu din Danemarca, ţară care ajunsese la 72% rată de vaccinare. Îşi făceau griji de ceilalţi comunitari, românii şi bulgarii, care ar putea să întreţină această pandemie.

Sunt discuţii şi sunt studii pe care fiecare stat şi le face. Restricţiile nu vor întârzia să apară”, a adăugat Nelu Tătaru.

Pandemia nu dispare fără vaccinare

Fostul ministru al Sănătăţii consideră că pandemia de Covid-19 nu va dispărea, dacă nu ajungem la rată de vaccinare de 60 – 70 la sută.

N-o să terminăm această pandemie dacă nu ajungem la un grad de imunizare de 60-70%. Imunizarea o putem face prin vaccinare sau prin trecerea prin boală. Mulţi dintre cetăţenii noştri aleg să treacă prin boală”, a mai precizat Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...