Scade rata de infectare din Capitală: A doua zi la rând când indicele este sub 3 la mia de locuitori

Rata de infectare din Capitală este din nou în scădere. Pentru a doua zi la rând, acest indice este de sub 3 la mia de locuitori.

Sâmbătă, indicele de infectare a coborât la 2,86 la mia de locuitori, conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică București.

De luni ar urma să fie relaxate mai multe restricții. În primă fază, ar putea fi redeschise cinematografele, teatrele, restaurantele și cafenele, la 30 % din capacitate.

Conform datelor publicate de DSP București, rata de infectare în Capitală a ajuns sâmbătă, la ora 10.00, la 2,86.

Vineri incidența a coborât prima dată sub 3 în București, ajungând la 2.98 la mia de locuitori.

Se relaxează restricțiile

Potrivit legislaţiei, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/ sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6:00 – 22:00, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/ sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori. Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, în contextul în care incidenţa COVID-19 a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori, că deplasarea persoanelor este permisă în Bucureşti până la ora 22:00 şi în weekend, că operatorii economici pot funcţiona şi vineri, sâmbătă şi duminică până la ora 21:00, iar sălile de sport/fitness se pot redeschide.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...