Școala emoțiilor, instituția pe care suntem nevoiți să o absolvim

Cercetări ale specialiștilor din SUA plasează inteligența emoțională (EQ) pe un loc superior, atât în predictibilitatea unei cariere de succes, cât și pentru împlinirea în plan personal.

În acest sens, specialiștii spun că orice copil merită oportunitatea de a se folosi de emoții pentru a-și atinge potențialul real, în loc să rămână blocat dacă nu știe cum să le gestioneze și să le consume. Un studiu realizat de fondatorii comunității Tikaboo România și Social Insights relevă că notele copiilor sunt importante pentru 50% dintre părinți. Însă doar un sfert dintre aceștia sunt de părere că există o legătură directă între perfomanța școlară și succesul în viața adultă.

În acest context s-a lansat în România ,,Academia Emoțiilor”, un program prin intermediul căruia copiii între 4 și 12 ani își pot dezvolta inteligența emoțională. Programul durează 7 săptămâni și dezvoltă 7 abilități-cheie: observarea comportamentului, percepția emoțiilor, joaca de-a emoția, înțelegerea emoțiilor, gestionarea acestora, empatia și consumul emoțiilor.

Șapte povești pe care părinții le vor citi împreună cu cei mici

„Suntem ființe emoționale, iar comportamentul nostru este un efect a ceea ce simțim. Din acest motiv, școala emoțiilor este cea mai importantă instituție de învățământ pe care suntem nevoiți să o absolvim cu toții”, spune Florin Alexandru, analist comportamental, fondator Tikaboo și creator al Academiei emoțiilor.

Fiecare modul cuprinde șapte povești pe care părinții le vor citi împreună cu cei mici, urmate de câte un exercițiu sub formă de joc ce va fixa abilitatea la care fac referire poveștile. Prin exemplele practice din viața de zi cu zi se intenționează determinarea copiilor să facă asocieri directe cu ceea ce se întâmplă zilnic și să-și însușească abilitatea cu mai multă ușurință. De asemenea, pentru a facilita procesul de învățare, vor exista scurte materiale video de ghidaj atât pentru copii, cât și pentru părinți, precum și un grup dedicat, unde părinții pot primi lămuriri suplimentare.

Creatorii programului și-au propus ca, din vânzările generate, să pună la dispoziția familiilor defavorizate, în mod gratuit, un smartphone sau o tabletă conectate la internet. Pentru a facilita accesul acestora nu doar la programe, ci și la tehnologie și informație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole