Sorin Cîmpeanu: Se fac demersuri pentru a se susține o testare non-invazivă în școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se fac demersuri pentru a exista o testare non-invazivă în școli, mult mai ușor de acceptat pentru părinți.

Ministrul Educației a făcut mai multe afirmații, în direct, la Digi24, la un an de la debutul pandemiei. De atunci și până în prezent, au fost luate în considerare trei scenarii pentru elevii care au învățat fie exclusiv online, fie în mod fizic la școală, fie în sistem hibrid.

„Avem un număr de 1.900 dintr-un total de 136.000 de clase suspendate din perspectiva prezenței fizice, avem de asemenea un număr de infectări care este mult sub media națională, ceea ce însemană că școala nu îmbolnăvește, școala dimpotrivă te ajută prin respectarea regulilor să te protejezi.

Este foarte important după un an de la declanșarea crizei să putem organiza evaluările de la a II-a, a IV-a și a VI-a cu prezență fizică, pentru a ști unde ne aflăm. Este foarte important să organizăm simulările pentru clasa a VIII-a și a XII-a cu prezență fizică pentru a ști unde ne aflăm și ce este de făcut, având în vedere că examenele naționale se apropie și dacă știm ce este de făcut trebuie să și facem prin intermediul programului național de ore remediale, la care va avea acces orice elev. Aceste pierderi trebuie recuperate cât mai mult și cât mai repede înainte de finalizarea acestui an școlar.

Conform ultimului ordin de ministru comun, prezența pentru simulări și evaluări la a II-a, a IV-a și a VI-a este permisă cu prezență fizică indiferent de scenariu, în toate școlile, cu excepția zonelor carantinate. Va trebui să vedem ce soluție alternativă putem găsi pentru derularea evaluărilor și simulărilor în cazul în care ele (localitățile) vor fi în continuare carantinate. Simulările pentru clasa a VIII-a și a XII-a încep în data de 29, respectiv 22 martie, să vedem care va fi situația la momentul respectiv.

Se fac demersuri pentru a se susține o testare non-invazivă care ar fi mai ușor de administrat pentru că nu necesită personal medical și mai ușor de acceptat pentru părinți pentru simplul fapt că este non-invazivă”, a transmis ministrul Educației.

Citește și:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...