Un copil a comandat la școală 15 kg de artificii și petarde

Un copil, în vârstă de 13 ani din Baia Mare a comandat 15 kilograme de artificii și petarde. Băiatul a cerut ca livrarea să fie făcută la școala unde învață.

Copilul a plasat comanda 20 noiembrie 2022. În formularul de comandă completat pe site, pentru livrarea coletului, băiatul a cerut ca livrarea să se facă la școală, iar plata să fie efectuată la ridicarea produselor.

Coletul mult așteptat de copil, a ajuns câteva zile mai târziu. La acel moment, băiatul l-ar fi rugat pe un coleg să ridice coletul. Pentru cele 15 kilograme, băiatul a plătit 380 de lei.

Însă, achizția neobișnuită a ajuns și în vizorul polițiștilor, de la Biroul de Ordine Publică Baia Mare – Compartimentul Proximitate, dar și cei din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, care i-au confiscat pachetul.

”Articolele pirotehnice din categoriile F1, F2, F3 şi F4, în cantitate totală de aproximativ 15 kilograme, au fost indisponibilizate urmând a face obiectul unei expertize criminalistice. În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”, a precizat IPJ Maramureș.

Pe numele tânărului a fost deschis un dosar penal pentru operațiuni cu articole pirotehnice, respectiv comercializarea lor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...