Zilele porţilor deschise la BNR

Palatul Vechi al Băncii Naţionale, sucursale regionale şi agenţii vor putea fi vizitate luni şi marţi, în intervalul 11:00 – 18:00, cu ocazia „Zilelor porţilor deschise la BNR”.

„Banca Naţională a României (BNR) organizează în perioada 18-19 aprilie 2022, în intervalul 11:00 – 18:00, „Zilele porţilor deschise la BNR”. Cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la înfiinţare, BNR deschide vizitatorilor Palatul Vechi din Bucureşti, precum şi sucursale regionale şi agenţii ale băncii centrale din teritoriu. Cei interesaţi vor avea acces în Palatul Vechi al Băncii Naţionale, situat în Centrul Vechi din Bucureşti, cu intrare din Str. Lipscani, nr. 25. Publicul larg va avea ocazia să admire noile amenajări din cadrul expoziţiei permanente a Muzeului BNR, inclusiv un lingou de aur din rezerva băncii centrale, precum şi două expoziţii temporare: Regele Mihai I – 100 de ani de la naştere (1921-2021) şi Ecaterina Teodoroiu – eroină a Primului Război Mondial”, precizează Banca Naţională.

Realizată ca o incursiune imaginară în viaţa monarhului, de la copilărie la senectute, expoziţia 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I (1921-2017) prezintă uniformele de mareşal care i-au aparţinut suveranului, costume populare, artefacte militare, monede, medalii, documente, bancnote etc.

Prilejuită de lansarea în circulaţie, începând cu 1 decembrie 2021, a bancnotei de 20 lei, expoziţia dedicată Ecaterinei Teodoroiu reuneşte o parte din obiectele personale ale eroinei (uniforma militară şi pe cea de cercetaş, casca, ochelarii, alte efecte militare), precum şi alte exponate printre care tabloul pe care Camil Ressu i l-a dedicat în anul 1917, rochia de soră de caritate a Reginei Maria, fotografii de epocă etc.

Vizitatorii vor avea acces, în egală măsură, la informaţii referitoare la istoria, arhitectura şi identitatea Băncii Naţionale a României şi vor primi un set de materiale promoţionale cu imagini şi informaţii succinte despre fondatorul băncii, Eugeniu Carada, despre Palatul Vechi al BNR şi istoria monedei naţionale.

Astfel, în zilele de 18-19 aprilie, publicul poate vizita sediul istoric al BNR, precum şi sucursalele regionale Cluj, Constanţa, Dolj, Timiş şi Iaşi şi agenţiile BNR din Argeş, Braşov, Bihor, Buzău, Gorj, Maramureş, Sibiu şi Suceava.

1 COMENTARIU

  1. Ziua Porțile deschise la Palatul BNR
    Am fost! ….Un mare „fâs”! 😒 Turul a durat 20 de minute. După ce am așteptat în ploaie pana s-a strâns un număr considerabil de oameni, am lăsat umbrelele intr-un cos afara în ploaie și am așteptat sa intram, iar la coada, iar în ploaie, dar fără umbrela.
    Am avut acces numai în sala mare de la parter, unde era expoziția, care, oricum e permanenta. Grupul era foarte mare, iar ghidul cu o voce foarte slaba. Nu s-a înțeles nimic.
    Nu am înțeles care e avantajul „Porților deschise”, pentru ca în fiecare zi a săptămânii se poate vizita clădirea, tot gratis, tot în tot timpul anului, dar in schimb se face turul complet de o ora și jumatate și se vizitează întreg palatul și sala mare de la etaj care este o adevărată bijuterie. Și totul se face civilizat, cu un grup mai mic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...