A cam expirat mandatul lui Berbeceanu la Prefectura Capitalei

Scandalul dintre PNL, USR și UDMR privind numirea noilor prefecți va avea repercursiuni și la nivelul Capitalei. În aceste condiții mandatul lui Traian Berbeceanu la Prefectura Capitalei se apropie de final.

Potrivit informațiilor noastre, controversatul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, impus anul trecut de către fostul ministru de Interne, Marcel Vela, are zile numărate.

Dacă USR numește prefectul Capitalei, este clar că Berbeceanu e aut, iar dacă liberalii vor numi prefectul, Traian Berbeceanu nu va mai fi alesul PNL și al lui Ludovic Orban.

Traian Berbeceanu a fost numit prefect al Capitalei pe 22 octombrie, după ce fostul prefect al municipiului București, Gheorghe Cojanu a fost schimbat din funcție ca urmare a unor declarații neclare în legătură cu rata de infectare cu COVID-19 din București și nu știa care este numărul de infectări în Capitală.

„Domnul Berbeceanu Traian exercită, cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de prefect al municipiului București”, se arată în hotărârea de guvern.

Până acum, pe perioada mandatului, Berbeceanu a dispus intensificarea controalelor privind respectarea normelor de protecție sanitară și a anunțat că nu se ia în calcul varianta închiderii teraselor în aer liber și a hotelurilor care funcționează în această perioadă.

Chiar și în condițiile în care Bucureștiul are cele mai multe cazuri de Covid din țară, Berbeceanu a dat asigurări în repetate rânduri că nu introduce Capitala în carantină. „Evităm să luăm măsuri mai dure”, a spus prefectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...