Bill Gates estimează că „până la sfârșitul lui 2022 ar trebui să revenim la normal”

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, estimează că până la sfârșitul lui 2022 vom reveni la normalitate datorită campaniei de vaccinare anti COVID-19.

Într-un interviu cu ziarul polonez Gazeta Wyborcza și cu televiziunea TVN24, Bill Gates a declarat că pandemia de coronavirus este „o tragedie incredibilă” și singura rază de speranță este accesul la vaccinuri, care au fost dezvoltate cu o viteză remarcabilă, scrie Radio Europa Liberă Moldova.

„Până la sfârșitul anului 2022 ar trebui să revenim practic la normal”, a spus Bill Gates, unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii.

Miliardarul a avertizat încă din 2015 că ar exista posibilitatea de a ne confrunta cu o pandemie

„Oameni ca mine au avertizat și au spus: există un anumit risc, pentru un preț mic ne putem pregăti și evita problema, dar, din păcate, aceste investiții nu au fost făcute la timp”, a explicat Bill Gates.

Fundația sa și a soției sale a investit cel puțin 1,75 miliarde de dolari pentru răspunsul global la pandemia COVID-19, inclusiv pentru a-i sprijini și pe unii producători de vaccinuri, pentru cercetare și tratamente potențiale, a mai declarat sursa citată.

Ce crede miliardarul despre teoriile conspirației

Întrebat despre campania de știri false care l-a acuzat că se află în spatele pandemiei pentru a „controla” lumea, Bill Gates a spus că, în special în perioadele dificile, oamenii găsesc mai ușor să creadă că există „un motiv simplu, demonic” în spatele calvarului lor și astfel de teorii s-au răspândit mai repede cu ajutorul rețelelor sociale.

„Este cu adevărat tragic faptul că cineva nu poartă o mască sau nu vrea să se vaccineze de teama unei conspirații”, a mai transmis cofondatorul Microsoft.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole