Cele mai frumoase locuri din Italia, destinația perfectă pentru orice turist din lume

Probabil una dintre cele mai dificile sarcini ale oricărui pasionat de vacanțe este să realizeze un top cu cele mai frumoase locuri din Italia.

De la orașe cu o arhitectură specială, situri arheologice incredibile, peisaje care îți taie respirația sau munți impresionanți, Italia are de toate pentru toți și nu degeaba este una dintre țările care au cel mai mare număr de turiști.

Am ales, însă, să prezentăm o listă cu cele mai frumoase locuri din Italia realizată pe baza voturilor acordate de turiști pe site-ul Rough Guides.

Citește și: Cele mai frumoase locuri din Japonia

1. Florența (Firenze)

Unul dintre cele mai spectaculoase orașe renascentiste, Florența are de toate. Putem începe cu arhitectura impresionantă, fațadele roz și verzi ale caselor, cupola faimosului Dom din Florența, Piazza della Signoria sau magazinele de pe Ponte Vecchio care se întinde de-a lungul răului Arno.

Pentru majoritatea, principala atracție a Florenței rămâne totuși tezaurul său uimitor de picturi, fresce și sculpturi de talie mondială. Potrivit UNESCO, 30% din cele mai importante opere de artă ale lumii pot fi găsite aici.

2. San Gimignano – Toscana

Toscana în sine este o minune și unul dintre cele mai frumoase locuri în care să ajungeți. Dar orășelul San Gimignano este punctul culminant al acestei minuni a lumii. Cu turnurile sale medievale centrul istoric conservat perfect și un ansamblu superb de clădiri din piatră de culoarea mierii, acest oraș este o încântare pentru ochi.

Citește și: Top 10 cele mai frumoase locuri din Grecia

Străzile sale întortocheate găzduiesc biserici cu fresce și palate gotice, iar dincolo de zidurile orașului dealurile care îl înconjoară sunt acoperite cu podgorii și plantații de măslini.

3. Lacul Garda

Lacul Como este de departe cel mai cunoscut din Italia, dar Garda este mai spectaculos și atmosfera este mai prietenoasă, nu atât de luxuriantă și mai primitor. Lacul Garda este cel mai mare dintre lacurile spectaculoase ale Italiei. Munții stâncoși care îl înconjoară și apele sale albastre, crează peisaje de vis.

Turiștii care ajung aici pot opta să stea în resorturile de lux sau hotelurile de pe malul apei. Se pot închiria bărci pentru croaziere pe lac și un Prosecco și o pizza pe una dintre terasele de aici, la apus, merită toți banii.

Citește și: Top 10 cele mai frumoase locuri din Finlanda

4. Positano

Coasta Amalfi este extrem de frumoasă, iar puținele orașe de coastă sunt o încântare și locul perfect pentru a admira stâncile dramatice, pădurile luxuriante și peisajele marine impresionante.

Chichi Positano este unul dintre orășelele cu case în culori pastel cocoțate pe stâncile spectaculoase. Situat destul de aproape de Napoli, orașul poate fi vizitat într-o excursie de o zi.

Citește și: Cele mai frumoase locuri din Scoția

Odată ajuns aici, nu trebuie să ratați ocazia de a face o plimbare de-a lungul Căilor Zeilor, o zonă care oferă o vedere spectaculoasă asupra orașului Positano.

5. Puglia

Cu apele sale cristaline, plajele cu nisip alb și golfurile stâncoase ascunse, Puglia este locul preferat de mulți italieni pentru a-și face vacanțele. În zonă sunt dealuri împădurite, lacuri bogate în pește și plantații de măslini. Regiunea produce aproximativ 40% din uleiul de măsline din Italia.

Există atât de multe lucruri de făcut odată ajuns în Puglia, dar ce nu trebuie să ratați sunt tururile gastronomice din Lecce și excursii cu velierul de-a lungul coastei.

6. Capri

Legendara insulă Capri, îndrăgită de împăratul Tiberiu, are un aer boem, cum rar este întâlnit. Cu o serie de situri arheologice spectaculoase, vile impresionante și peisaje impreionante, Capri este un loc de poveste.

Citește și: Top 10 cele mai frumoase locuri din Austria

Dacă doriți să descoperiți tot ce are de oferit Marea Mediterană și numeroasele grote de pe coastă, puteți opta pentru o croazieră cu baca.

7. Veneția

Veneția este orașul îndrăgostiților, loc în care odată ce ai ajuns, nu poți să-l mai uiți. Cu toate că fiecare a văzut fotografii și filmări de acolo, nimeni nu este pregătit pentru impactul pe care îl are vederea unui palazzo impunător sau a lagunelor.

Fascinantă când este scăldată în razele soarelui și misteriasă atunci când este înfășurată în ceață, Veneția nu este niciodată plictisitoare. Și chiar și pentru cei care au fost aici de mai multe ori, orașul are mereu câte ceva de descoperit.

8. Cinque Terre

Aceste cinci sate pescărești din Cinque Terre, construite în terase pe stâncile abrupte de-a lungul unei întinderi de coastă aglomerată de pe Riviera italiană.

Citește și: Top 10 cele mai frumoase locuri din Spania

Traseele de drumeție din jurul satelor sunt unele dintre cele mai pitorești din lume, iar imaginile create de podgorii, plantații de măslini și peisajele marine spectaculoase sunt idilice.

9. Verona

Poate că nu există nicio legătură între Shakespeare și Verona, iar balconul Julietei este o fabricație din secolul al XX-lea, orașul rămâne unul dintre cele mai spectaculoase din Italia. Verona este plin de ruine romane, iar pe legendarul amfiteatru Arena din centrul orașului se organizează spectacole de operă impresionante.

Verona este un oraș care pe timp de vară este obligatoriu să fie vizitat cu o înghețată în mână, mai ales că gelateriile de aici sunt cele mai renumite din lume.

10. Roma

Este imposibil să faci un tur al Italiei fără să vizitezi celebra lor capitală. Roma este un oraș cu adevărat incredibil, plin de istorie care se întinde pe douăzeci de secole. Se poate spune fără nicio problemă că Roma este cel mai spectaculos muzeu în aer liber din lume.

Pe măsură ce vă plimbați pe străzile orașului, arhitectura de aici vă va impresiona cu siguranță, iar dacă sunteți pasionat de istorie și antichitate, ați face bine să vă alocați mai multe zile doar pentru siturile arheologice de aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...