Cele mai frumoase locuri din Japonia, fascinanta țară de la capătul pământului

Frumoasă, mistică și extraordinară în egală măsură, Japonia, cunoscută de obicei pentru industrializare, este gazda unor temple istorice cu o arhitectură fascinantă, restaurante de clasă mondială, palate imperiale și unele dintre minunile naturale din lume.

Pe scurt, Japonia are ceva de oferit pentru toată lumea și o vizită aici vă va oferi amintiri de neuitat pe care le veți prețui pentru o viață întreagă.

Realizarea unui top cu cele mai frumoase locuri din Japonia nu este simplă, dar bloggerii de la globalgrasshopper.com au întocmit o listă cu locuri pe care nu trebuie să le rateze niciun turist care ajunge în Țara soarelui răsare.

Citește și: Top 10 cele mai frumoase locuri din Grecia

Kyoto – un loc minunat de vizitat în Japonia, plin de grădini, palate imperiale, sanctuare shintoiste și case tradiționale din lemn

Kyoto este unul dintre orașele japoneze preferate de turiști. De la templele iconice, palatele imperiale, pădurile de bambus, grădinile încântătoare și până la cultura bogată și vibrantă, Kyoto este cu siguranță un punct culminant al unei călătorii în Japonia.

Unele dintre principalele obiective din Koyoto sunt includ templele Kinkaku-Ji, Ginkaku-Ji, Kyyomiza-dera și pădurea de bambus Arashiyama.

Tokyo – capitala Japoniei, distractivă, vibrantă, ciudată și plină de viață

Tokyo, care găzduiește aproximativ 12 milioane de locuitori și este capitala situată în cel mai estic punct al globului, e o zonă turistică populară. Orașul se mândrește cu multe restaurante și locuri pentru cumpărături. Deși este cunoscut pentru multe lucruri, transportul public este probabil principala atracție a orașului. Puteți merge oriunde în Tokyo cu trenul.

Tokyo este, de asemenea, renumit pentru producțiile sale de anime, moda Harajuku și ciudățeniile vestimentare observate la tot pasul.

Citește și: Top 10 cele mai frumoase locuri din Finlanda

Matsue – zona uimitoare cunoscută și sub numele de „orașul samurailor”

Matsue, orașul samurailor, se mândrește cu atracții culturale și istorice fermecătoare, inclusiv un minunat castel și câteva muzee, inclusiv statuile vulpile altarului Inari.

Situat pe malul lacului Shinji, este unul dintre cele mai tradiționale orașe japoneze. Aici pot fi văzuți pescari în timp ce pescuiesc cu plasele în lac, iar atmosfera este atât de liniștită încât te face să îți dorești să nu mai pleci de acolo.

Nara – orașul templelor și al căprioarelor

Nara, renumit pentru budiștii devotați, este un alt oraș frumos din Japonia. Veți găsi mai multe temple și muzee care descriu istoria țării.

În afară de locurile istorice, Nara este locul în care puteți vedea pe străzi animale sălbatice care circulă libere. În special căprioare care colindă prin Parcul Nara și grădinile templului Tōdai-ji.

Citește și: Cele mai frumoase locuri din Scoția

Hakone și Muntele Fuji – un oraș montan superb, cunoscut pentru izvoarele termale și celebrul vulcan japonez

Hakone, renumit pentru Muntele Fuji, este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Japonia. Cu toate acestea, vizitarea Muntelui Fuji nu este ușoară, deoarece este în mare parte ascuns de nori.

Dar Hakone are multe alte lucruri de făcut, în afară de vizitarea Muntelui Fuji, iar mijloacele de transport din oraș sunt extrem de diverse, de la tren, la autobuz, barcă sau telecabină, ceea ce face vizitarea obiectivelor mult mai simplă.

Osaka – un oraș portuar mare, cu cea mai bună mâncare stradală și grădini grozave

Osaka este mai mult decât un simplu oraș portuar. Găzduiește Universal Studios Japan și este un loc deosebit de frumos care îmbină modernul și tradițional.

Citește și: Top 10 cele mai frumoase locuri din Austria

Printre principalele atracții sunt Podul Dotonbori și Parcul Castelului Osaka.

De asemenea, în Osaka sunt numeroase locuri de luat masa, de la restaurante, la tarabe sau vanuri în care se vinde street-food.

Himeji – faimosul palat alb al Japoniei

Acest oraș este unul dintre cele mai uimitoare locuri de văzut în Japonia, iar Castelul Himeji-jo este principala atracție a orașului. De asemenea, veți găsi diverse case de samurai cu grădini frumoase în împrejurimile acestui castel.

Beppu – un oraș cunoscut pentru izvoarele sale spectaculoase și centrele balneare

Beppu este renumit pentru cele aproximativ 3.000 de izvoare termale numite onsens. Iar ceața și aburul izvoarelor dau orașului un aer magic orașului. Pe lângă izvoarele termale, în Beppu există și numeroase clădiri cu o arhitectură uimitoare.

Citește și: Top 10 cele mai frumoase locuri din Spania

Kobe – unul dintre cele mai vibrante orașe din Japonia

Kobe este un oraș atrăgător situat pe un deal, între mare și Muntele Rokko. Unul dintre cele mai mari orașe portuare din Japonia, găzduiește clădiri ale tuturor religiilor din Japonia.

Orașul are de restaurante și cafenele excelente și o viață de noapte agitată, care oferă atracșii pentru toate gusturile.

Nagasaki – orașul care amintește de celebrele bombardamente nucleare

Nagasaki, cunoscut pentru bombardamentele atomice din timpul celui de-al doilea război mondial, este un oraș pitoresc în care pot fi vizitate diverse muzee și memoriale dedicate ororilor și distrugerii provocate de bombele atomice.

Cu toate acestea, Nagasaki este mai mult decât un oraș afectat de război. Prezintă un amestec de cultură occidentală și estică și găzduiește multe biserici și temple japoneze.

2 COMENTARII

  1. Este o șansă să întâlnești povești și legende japoneze prețuite într-o formă nouă! Prin noi ficțiuni pline de tradiții locale, aceste povești vă vor ajuta să redescoperiți locuri pe care ar fi putut să le vizitați în trecut, precum Hyogo, Fukushima și Hokkaido.
    Sezonul florilor de cireș începe de obicei la sfârșitul lunii martie la Tokyo. Cu toate acestea, cireșii înfloresc în momente diferite, în funcție de regiunea din Japonia. În general, cireșii înfloriți vor înflori în ordine geografică în Japonia: ei apar mai întâi în climatul cald din sudul Japoniei și se îndreaptă spre regiunea Kanto, care include Tokyo , apoi până la Tohoku în nord și, în cele din urmă, spre Hokkaido . Deoarece florile de cireș rămân de obicei pe copaci doar aproximativ zece zile, sau cel mult două săptămâni, toată lumea din Japonia verifică previziunile de cireși în primăvară. În acest fel, se pot bucura de sezonul de flori de cireș la vârf.
    Japonia vă oferă șansa, momente plăcute cum ar fi : Planetarium din Ikebukuro Sunshine City și Tokyo Sky Tree Town vă oferă șansa de a vă cufunda în flori de cireș digitale înainte ca florile reale chiar să înceapă să se deschidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole