Clotilde Armand protejează mafia imobiliară din Sectorul 1

Publicat: 10 mart. 2023, 07:15, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
Clotilde Armand protejează mafia imobiliară din Sectorul 1

Există suspiciuni de corupție la nivelul Primăriei Sectorului 1 și asupra mai multor investitori din zona de nord a Bucureștiului. Mai multe complexe rezidențiale sunt ridicate ilegal, cu autorizații obținute pe genunchi.

În tot acest timp, subalternii primăriței Clotilde Armand refuză să transmită documente de interes public, pentru că ilegalitățile comise de mai mulți investitori imobiliare să fie scoase la lumină.

Spre exemplu, publicația noastră a solicitat mai multe documente în urmă cu mai bine e o lună privind autorizația de construcție a unui complex de apartamente care răsare în apropierea parcului Herăstrău. În timp ce angajații primăriei trag de timp, investitorul imobiliar continuă să ridice complexul rezidențial de apartamente.

Unii oameni, vorbesc că legal, investitorul ar fi obținut autorizație doar pe 60% din suprafața terenului, însă în realitate peste 90% din suprafața terenului a fost ridicată structura viitoarelor blocuri.

Conform unor surse, angajații Primăriei ar încerca să tergiverseze solicitare de interes public, până când investitorul va intra cu adevărat în legalitate, dat fiind faptul că în această tranzacție ar fi implicate mai multe persoane din conducerea instituției și chiar însuși Clotilde Armand.

Primăria Sectorului 1 a înregistra solicitarea la data de 07.02.2023, însă la mai mult de 30 de zile nu a revenit cu niciun răspuns privind solicitarea de informare publică.

Ce spune legea?

LEGEA nr. 544 din 12 octombrie 2001

Articolul 7(1) Autoritățile și instituțiile publice au obligația să răspundă în scris la solicitarea informațiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcție de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare și de urgența solicitării. În cazul în care durata necesara pentru identificarea și difuzarea informației solicitate depășește 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiția înștiințării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile, conform legislatie.just.ro.

Citește și: Cum arată o stradă din nordul Bucureștiului în comparație cu o stradă din Voluntari