Cozi interminabile și restricții în Ploiești, în urma creșterii valorii tichetelor de donare de sânge

Publicat: 11 ian. 2024, 14:17, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Cozi interminabile și restricții în Ploiești, în urma creșterii valorii tichetelor de donare de sânge
Cozi interminabile și restricții în Ploiești, în urma creșterii valorii tichetelor de donare de sânge

Odată cu creșterea valorii tichetelor primite pentru donare de sânge, numărul de donatori a crescut. Din acest motiv, accesul la donarea de sânge în Ploiești a fost restricționat. Anunțul a fost făcut de coordonatorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploieşti, Georgeta Hanganu, pe pagina sa personală de Facebook.

Acces restricţionat la donarea de sânge la Ploieşti

În urma creșterii de circa patru ori a tichetelor valorice primite de donatori, la centrele de transfuzie sanguină au început să se formeze cozi interminabile. Pentru a reuși să facă față numărului mare de persoane, Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești a luat decizia de a limita numărul acestora după anumite criterii.

Astfel, în cursul unei zile, 70 sau 80 de donatori vor fi primiți la centru. În plus, doar cei care au mai donat sânge în ultimii cinci ani vor fi primiți la donare.

”Având în vedere numărul mare de donatori prezentați în ultimele zile la Centrul de transfuzie sanguină Ploiești, vă anunțăm pe această cale că în zilele de de miercuri si joi se limitează numărul de donatori recoltați la 70, respectiv cu 80 donatori. Vă mulțumim pentru înțelegere.”

”Vă anunțăm pe această cale că începând cu ziua de mâine vom primi la donare doar donatori care au mai donat în ultimii cinci ani! Mulțumim pentru înțelegere!”, a scris coordonatorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploieşti, Georgeta Hanganu, pe pagina sa personală de Facebook.

Țările care nu plătesc donatorii de sânge

Înainte de creșterea valorii tichetelor, centrele de donare erau goale. La polul opus, există și țări care nu plătesc donatorii de sânge. Printre acestea se numără Brazilia și Regatul Unit. În aceste țări este ilegal să primești orice compensație, monetară sau de altă natură, pentru donarea de sânge, actul fiind privit ca unul de caritate.