Criminalul de la Onești, acuzat oficial de omor calificat: Procurorii cer arestarea preventivă

Publicat: 08 mart. 2021, 14:23, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Criminalul de la Onești, acuzat oficial de omor calificat: Procurorii cer arestarea preventivă

Gheorghe Moroșan, criminalul din Onești care a ucis doi muncitori care renovau apartamentul din care acesta a fost evacuat, a fost acuzat oficial de omor calificat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

UPDATE Agresorul de la Onești, arestat preventiv pentru 30 de zile

„Parchetul admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, având ca obiect arestarea preventivă a inculpatului Gheorghe Moroșan și dispune arestarea preventivă”,  se arată în comunicatul emis de magistrați, citat de A3

Filmul crimei de la Onești

Potrivit actului de inculpare, autorul şi soţia acestuia au fost anunţaţi, pe 1 martie, de o persoană că în fostul lor apartament se fac renovări. Conform procurorilor, cei doi soţi au plecat de la domiciliul lor din localitatea Bogdăneşti cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil.

„La plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit, iar după săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa s-a constatat că în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente spray piper. Ajuns la locul faptei, inculpatul M.G. a pătruns în interiorul fostului său apartament pe uşa care nu era asigurată, în apartament aflându-se la acel moment victimele P.D. şi I.S., angajaţi ai SC C. SA, care executau reparaţii la instalaţia electrică. Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul M.G. i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate cu puţin timp în urmă, lipsindu-i de libertate în mod ilegal. Inculpatul M.G. a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală, iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său”, precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, potrivit Agerpres.

Anchetatorii spun că, la ora 11:48:39, Moroşan a sunat la numărul unic de urgenţă 112 și a sesizat faptul că a privat de libertate două persoane şi a solicitat intervenţia echipajelor de poliţie.

Bărbatul a condus victimele într-unul dintre balcoanele locuinţei şi, timp de mai multe ore, a purtat negocieri cu organele de poliţie direcţionate la locul faptei. Bărbatul avea asupra sa cuţitul şi ameninţa că îi va ucide pe cei doi muncitori dacă nu îi sunt îndeplinite toate solicitările.

Oamenii legii susţin că una dintre victime a decedat la faţa locului, iar a doua la spital. Decesele au fost cauzate de plăgile înjunghiate multiple.

Gheorghe Moroșan, acuzat de omor calificat

La data de 5 martie inculpatul M.G. a fost audiat în această calitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde se află internat. Dosarul cauzei a fost înaintat la data de 6 martie judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bacău cu propunerea de luare faţă de inculpatul M.G. a măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile”, se mai arată într-un comunicat al Parchetului.

Autorul dublei crime are patru condamnări la activ – în anii 1987, 1991, 1992 şi 2010, ultima fiind în Italia pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.

Citește și: