Dan Barna, chemat la Departamentul pentru Lupta Antifraudă pentru a clarifica afirmațiile apărute în ancheta Rise Project

Vicepremierul Dan Barna a fost chemat la Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF) pentru a clarifica afirmațiile apărute într-o anchetă Rise Project, în anul 2019.

În octombrie 2019, jurnaliștii de investigație au publicat articolul „Adevărul despre Dan Barna”, sugerând că șeful USR ar fi fost „supervizorul senin al unor fraude și conflicte de interese cu fonduri UE”.

„Am spus în numeroase interviuri că sunt complet disponibil şi vreau să clarific orice chestiune legată de activitatea antreprenorială pe care am desfăşurat-o înainte de a intra în politică. În aceste zile, solicitarea mea a dat roade şi am primit o invitaţie de la DLAF pentru, şi citez, ‘furnizarea informaţiilor pe care le deţineţi în legătură cu activitatea desfăşurată în cadrul proiectului’ aflat în verificare”, a scris liderul USR, joi, pe Facebook.

El îşi exprimă speranţa ca, în urma acestei discuţii, să se lămurească toate aspectele legate de proiectul respectiv, iar verificarea începută în campania electorală să îşi încheie parcursul.

„Era foarte bine dacă această invitaţie nu s-ar fi lăsat atât aşteptată – am solicitat chiar eu acest lucru încă din campania de la prezidenţiale din 2019, când s-au speculat din păcate enorm de multe neadevăruri în spaţiul public.

Acum sper că, odată cu această invitaţie, pe care o voi onora cu încredere, să se lămurească toate aspectele, iar verificarea începută în campania electorală să îşi încheie parcursul şi să scurteze drumul adevărului către lumină.

Adevărul, onestitatea şi transparenţa au caracterizat întreaga mea carieră – în politică şi înainte – iar prezenţa mea la DLAF este exact garanţia că asta nu este un slogan, ci un crez”, a mai transmis Dan Barna.

Citește și:

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole