Formată în mare parte din foști comuniști, CCR este într-un fatal conflict de interese

Publicat: 05 aug. 2023, 08:30, de Vlad Stefan Orjan, în News , ? cititori
Formată în mare parte din foști comuniști, CCR este într-un fatal conflict de interese

Punerea dosarului pensiilor speciale pe rolul Curții Constituționale arată reaua credință a clasei politice actuale, dar și a Curții, ambele părți fiind, iată, parte a dezastrului național.

Formată în mare parte din foști comuniști, unelte ale regimului criminal comunist, CC se situează, prin reglementare și complicitate la abuzuri, printre cele mai anacronice instituții, conform 60m.ro.

Faptul că din componența completului face parte o majoritate de o mediocritate înspăimântătoare ridică un mare semn de întrebare asupra calității actului de justiție constituțională.

E de presupus că printre magistrații CCR nu s-ar putea regăsi decât persoane cu o excepțională prestație profesională în domeniu, Constituția fiind reglajul fundamental.

Clasa politică folosește CCR pentru a-și menține o putere ilegitimă de sorginte sovietică într-o polarizare tipică statului antidemocratic.

In ceea ce privește pensiile speciale, completul unic al CCR avea obligația să se abțină de la judecare, fiind evident conflictul de interese.

Situația juridică a pensiilor speciale amintește izbitor de soluția dată în cazul regretatului Gheorghe Ursu, prin manipularea actului de justiție întru conservarea statului mafiot.

CCR apără pensiile speciale

Parlamentul României, formal el însuși dintr-o majoritate puțin spus toxică, are la dispoziție instrumentul ABROGĂRII care, în cazul pensiilor speciale, este obligatoriu.

Orice lege care încalcă principiile bunelor practici economico-sociale poate fi eliminată prin vot de către Parlament, fără a cere avizul Curții Constituționale.

România are nevoie de o revoluție în stabilirea legalității democratice.