Papa Francisc a aprobat declarația prin care Biserica Catolică nu va binecuvânta căsătoriile persoanelor de același sex

Vaticanul a precizat luni că Biserica Catolică nu va binecuvânta căsătoria persoanelor de același sex, într-o declarație aprobată de Papa Francisc.

Luni, explicându-și decizia, Suveranul Pontif s-a referit la homosexualitate ca la „un drept de a alege, sugerând totodată că este o alegere păcătoasă”, transmite CNN.

Dumnezeu „nu poate binecuvânta păcatul”, se arată în declarație.

Papa Francisc, care a fost adesea lăudat pentru atitudinea sa pozitivă față de comunitatea LGBTQ atât în interiorul, cât și în afara Bisericii, a aprobat nota scrisă de cei care fac parte din Congregația pentru Doctrina Credinței.

Decizia este un impediment pentru catolicii care sperau ca instituția bisericii să-și schimbe părerea față de homosexualitate. Zeci de țări, inclusiv multe din vestul Europei, au legalizat căsătoriile între persoane de același sex, iar reticența Bisericii de a îmbrățișa persoanele LGBTQ îi va îndepărta și mai mult pe adepții mai tineri.

„Nu este îngăduit să acordăm o binecuvântare relațiilor sau parteneriatelor, chiar și stabile, care implică activitate sexuală în afara căsătoriei, așa cum este cazul uniunilor între persoane de același sex”, se menționează în comunicat.

Declarația spune că homosexualii și lesbienele, ca indivizi, pot primi o binecuvântare dacă trăiesc conform învățăturii Bisericii.

Binecuvântarea căsătoriilor între persoane de același sex ar trimite un semn că Biserica Catolică aprobă și încurajează „o alegere și un mod de viață care nu pot fi recunoscute ca fiind ordonate obiectiv planurilor Celui de Sus”, se mai arată în comunicatul Vaticanului.

Oficialii au afirmat că „judecata negativă asupra binecuvântării uniunilor între persoanele de același sex nu implică o judecată asupra persoanelor din comunitatea LGBTQ”.

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...