Premierul Cîțu, avertisment după tragedia de la Institutul „Matei Balș”: Vinovații vor suporta consecințele. Autoritățile se bâlbâie

Premierul Florin Cîțu a mers sâmbătă la Institutul Matei Balș. Șeful Guvernului spune că vinovații pentru incendiul care a avut loc vineri dimineață vor suporta consecințele.

„Astăzi am fost să văd ce s-a întâmplat la Institutul Matei Balș. Am mers pentru a mă asigura că nu le lipsește nimic celor care cercetează cauza incendiului și că nu va exista pauză în această anchetă. Avem nevoie de adevăr cât mai repede. Am discutat cu managerul institutului, Maria Nițescu, și cu doctorul Apostolescu, care a fost de gardă în noaptea incendiului. Mai sunt foarte multe lucruri de făcut în spitalele noastre. Iar pentru mine este foarte clar că expresia “merge și așa” trebuie să dispară din mentalitatea care se reflectă în modul de lucru din instituțiile statului. Este nevoie de criterii de performanță urgent și le voi introduce. Salariile mari din sectorul public, comparativ cu sectorul privat, trebuie justificate de un mod de lucru profesionist. Indiferent de domeniul de activitate. Și vă promit: vinovații vor suporta consecințele, indiferent de funcția pe care o au. Nimeni nu este mai presus de lege, iar în mandatul meu se va și materializa acest principiu”, a scris premierul pe Facebook.

Un incendiu a avut loc, vineri dimineață, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, acolo unde au fost tratate primele cazuri de coronavirus din țara noastră. În ziua respectivă atât premierul cât și vicepremierul au lăudat modul de intervenție al echipelor de pompieri. Inițial au fost declarate patru victime, însă la câteva ore distanță, după apariția procurorilor, a mai fost descoperit un cadavru în baia spitalului. A șasea victimă a fost confirmată sâmbătă, Ministerul Sănătății confundând datele pacientului care a murit.

Citește și

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole