Prima fotografie cu jurnalista Marina Ovsianikova după ce a fost arestată

Publicat: 15 mart. 2022, 19:31, de Puterea.ro, în News , ? cititori
Prima fotografie cu jurnalista Marina Ovsianikova după ce a fost arestată

Jurnalista Marina Ovsianikova a dispărut după ce a intrat în timpul unei emisiuni de știri în direct purtând o pancartă pe care scria „Nu Războiului”. Rusoaica a fost reținută de poliție.

Avocații grupurilor pentru drepturile omului au declarat pentru The Washington Post că nu au putut să o localizeze pe producătoarea postului tv Pervîi Kanal (Canal 1).

Ulterior, pe rețelele sociale a apărut o poză cu ea, însoțită de un avocat, așteptând să fie judecată la Tribunalul Ostankino din Moscova.

Jurnalistul Kevin Rothrock a postat pe twitter o fotografie cu Marina Ovsianikova, alături de un om recomndat ca fiind avocat. Poza este însoțită de o postare de pe un canal de Telegram în care se menționează: „La fel ca mulți avocați din Belarus, Anton Gashinsky a fost deposedat de licență în urma faptului că a participat la proteste împotriva regimului. Dar în septembrie a promovat cu succes examenul pentru obținerea statutului de avocat în Biroul Administrativ al Regiunii Moscova”.

La rândul său, Will Vernon, producător principal la secția BBC News din Moscova, a postat aceeași poză pe twitter, făcând câteva precizări: „Marina Ovsianikova, care a organizat aseară un protest împotriva războiului în timpul programului de știri TV în direct, se prezintă acum în instanța de la Moscova. Ea este acuzată de „organizarea unui eveniment public neautorizat” (protest). Pedepsele posibile pe care le riscă sunt: amendă de 30.000 de ruble (adică 200 de lire sterile)/serviciu comunitar/până la 10 zile închisoare”.