Scrisoarea care pune pe jar negocierea bugetului european

Într-o scrisoare adresată Germaniei, care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului European, și Comisiei Europene eurodeputații solicită ceva anume.

Mai precis, liderii grupurilor politice din Parlamentul European vor să condiționeze alocarea fondurilor europene de respectarea statului de drept. În viitorul Cadru Financiar Multianual 2021-2027, după cum Calea Europeană. Liderii principalelor grupuri politice din Parlamentul European (PE) au transmis în acest sens o scrisoare către Angela Merkel și Ursula von der Leyen. În care cer alocarea de fonduri europene. Doar dacă este respectat statul de drept, vizând fără să le numească Ungaria şi Polonia.

Scrisoarea vine cu doar o zi înainte de debutul negocierilor finale

Eurodeputații reamintesc Comisiei Europene și Consiliului European că adoptarea finală a acestuia necesită acordul Parlamentului European.Scrisoarea vine cu doar o zi înainte de debutul negocierilor finale. ”A venit timpul să accelerăm lupta împotriva eroziunii democraţiei, statului de drept şi drepturilor fundamentale chiar în centrul UE”. Astfel îndeamnă liderii Partidului Popular European (PPE, dreapta), Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), liberalilor şi verzilor în această în scrisoare a lor.

În textul scrisorii se mai menționează că Parlamentul European a susţinut întotdeauna cu fermitate un astfel de mecanism de condiţionalitate. “Deoarece nu putem permite ca valorile UE să fie ameninţate sistematic. Sau încălcate de oricare dintre cele 27 de state membre, în timp ce fondurile UE continuă să fie primite de guvernele responsabile”. Tot potrivit spuselor eurodeputaților este evident că instrumentele de bază aflate la dispoziţia UE pentru protejarea acestor valori sunt limitate.

La finele lunii iulie, Comisia Europeană a respins afirmația Ungariei. Potrivit căreia criteriile statului de drept nu ar mai juca niciun rol în alocarea fondurilor din bugetul comunitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole