Detalii din ancheta incendiului de la Institutul Matei Balş: Se fac necropsiile victimelor

Publicat: 30 ian. 2021, 12:29, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
Detalii din ancheta incendiului de la Institutul Matei Balş: Se fac necropsiile victimelor

Procurorii au deschis o anchetă în urma incendiul de la Matei Balș în care au murit cinci persoane. Din primele informații se pare că după izbucnirea focului s-au produs două explozii ale unor tuburi de oxigen. Ancheta de la faţa locului continuă. Sâmbătă sunt programate necropsiile victimelor.

Cinci persoane, patru infirmere şi un instalator, au fost audiate până acum, conform lui Marian Mihoci, adjunctul Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei.

Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani au fost solicitaţi să ajute la derularea anchetei.

„Am efectuat cercetarea la faţa locului, au fost ridicate cele patru cadavre şi trimise la INML. În cursul  zilei de mâine vor avea loc necropsiile. În cadrul cercetării la faţa locului au fost cooptaţi şi specialişti de la INSEMEX Petroşani”, a afirmat procurorul, conform news.ro.

Întrebat dacă au este posibil ca focul să fi pornit de la surse externe de încălzire, procuorul a spus: „Nu pot să vă confirm asta, pentru că nu asta am urmărit în cursul zilei de astăzi, altele au fost priorităţile. Mâine intrăm acolo cu INSEMEX şi vom lămuri”.

Până în prezent au fost ridicate imaginile de pe camerele de supraveghere. Acestea nu surpind imagini din saloane sau de pe holurile spitalului.

Conform surselor news.ro, o victimă a fost găsită pe holul principal al pavilionului, una între paturi, una pe balcon şi o alta în grupul sanitar al salonului.

Prima variantă vehiculată în spațiul public ca fiind cauza incendiului de la Institutul „Matei Balș” a fost aceea conform căreia focul a izbucnit din cauza aerotermelor aduse de rudele pacienților. Mulți dintre apropiații celor internați susțin că în saloane era frig.

Citește și