Moraru-Iorga demontează argumentele CSM: Pas hotărâtor spre șefia Secției I DNA

Publicat: 10 ian. 2024, 12:53, de Mariana Olteanu, în ESENȚIAL , ? cititori
Moraru-Iorga demontează argumentele CSM: Pas hotărâtor spre șefia Secției I DNA
Moraru-Iorga demontează argumentele CSM: Pas hotărâtor spre șefia Secției I DNA

Este zi decisivă pentru Moraru-Iorga! Aceasta s-a prezentat în fața Ministrului Justiției, pentru a susține un interviu. În urma interviului, Alina Gorghiu va decide dacă va menține propunerea de numire a lui Moraru-Iorga la sefia Sectiei I DNA .

Moraru-Iorga Mihaela demontează argumentele CSM

PUTEREA a urmărit interviul acordat de Moraru-Iorga la Ministerul Justiției. În cadrul interviului, aceasta a demontat argumentele CSM, demonstrând astfel calitățile care o recomandă pentru numirea în această funcție.

În avizul negativ, CSM preciza că lipsa de asumare, existența unei incompatibilități între planul de management susținut și cel al Procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție, dar și nelegalitatea ridicării pașaportului emis pe numele unui copil în cazul ”Săcărin” o fac neeligibilă pentru propunere.

Comisia a analizat obiectiv candidatul

Însă, în cadrul interviului, Moraru-Iorga Mihaela a prezentat argumente susținute inclusiv de hotărâri definitive ale instanțelor de judecată și a oferit explicații pertinente, care nu pot fi considerate decât ca fiind edificatoare în formarea unei păreri corecte a comisiei în ceea ce privește luarea unei decizii de propunere a numirii în funcția de procuror șef secție.

Jurnaliștii de la Puterea au remarcat intenția membrilor comisiei de a lămuri toate criticile reținute de CSM în motivarea avizului negativ și de a-și forma o părere obiectivă asupra candidatului, întrebările adresate fiind elocvente în acest sens.

Aviz negativ de la CSM

Reamintim că interviul are loc după ce procurorii Mihaela Moraru-Iorga si Remus Iulian Popa au fost sabotați de Secția pentru procurori a CSM de unde au iesit cu avize negative.

Avizul negativ oferit de CSM nu este privit cu ochi buni, mai ales în contextul în care cei doi candidați s-au remarcat prin rezultate bune de-a lungul timpului.

O situație similară a avut loc și în cazul șefei DIICOT Alina Albu, care a primit aviz negativ de la CSM. Cu toate acestea, fostul ministru al Justitiei Cătălin Predoiu a propus-o în continuare la șefia Direcției, pe bună dreptate, fiind în final numită în funcție de președintele Klaus Iohannis.

Citește și: Oare mai este justiția din România liberă, așa cum cred românii?