Primar general: Vor fi puse la dispoziție 5 locații pentru copiii ai căror părinți lucrează în vacanța prelungită

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că va pune la dispoziție cinci locații unde vor fi supravegheați copiii ai căror părinți lucrează în perioada de vacanță suplimentară a preșcolarilor și elevilor.

Inițiativa se adresează părinților care au copii mai mici de 12 ani:

„Timp de două săptămâni, între 12 şi 23 aprilie 2021 (perioadă de vacanţă suplimentară faţă de vacanţa şcolară iniţială), primăria va pune la dispoziţie 5 locaţii, unde vor putea fi supravegheaţi, în total, circa 1.200 de copii. (…) Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat în lucrul cu ei, dar şi de activităţi educaţionale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciţii de dezvoltare personală. Se vor respecta riguros măsurile de protecţie anti-COVID-19, copiii urmând să poarte mască şi fiind împărţiţi în grupe mici, cu asigurarea distanţării necesare între ei”, a transmis Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Soluţia e deschisă copiilor cu ambii părinţi la serviciu în această perioadă (părinţi care nu sunt în telemuncă), precum şi copiilor din familii monoparentale, ai căror părinţi sunt şi ei la serviciu.

Informaţii suplimentare despre program vor fi postate în zilele următoare pe site-urile PMB, Proedus şi Operei Comice pentru Copii.

Cele cinci spaţii puse la dispoziţie

  • Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe bulevardul Decebal);
  • hub-ul educaţional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 şi 6);
  • Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giuleşti, în sectorul 6);
  • Sala Palatului (sectorul 1, un spaţiu adiacent);
  • sediul Corului Naţional de Cameră Madrigal (în sectorul 4).

Citește și:LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...