Puiu Popoviciu a scăpat de sechestrul pe terenurile din Băneasa. Ce urmează

Publicat: 05 ian. 2024, 14:00, de Victor Scarlat, în News , ? cititori
Puiu Popoviciu a scăpat de sechestrul pe terenurile din Băneasa. Ce urmează

Milionarul Puiu Popoviciu a scăpat de sechestrul pe terenurile din Băneasa, în urma unei decizii a Curții de Apel București, care a constatat ca fiind încetate de drept măsurile asigurătorii dispuse de DNA în 2012.

Decizia în cazul lui Puiu Popoviciu nu este, însă, definitivă. Următorul termen la Curtea de Apel București este pe 19 ianuarie.

După ce a scăpat de extrădare și cel mai important, de condamnare, milionarul, aflat de peste șapte ani la Londra, primește încă o veste bună: se ridică sechestrul de pe terenurile atât de valoroase pe care se află construcții importante, cum ar fi Mall Băneasa, Ikea și Ambasada SUA. Terenurile din Băneasa sunt deținute de companiile lui Puiu Popoviciu, Băneasa Investments SA și Băneasa Business & Technology Park SA.

 „Încetarea de drept” a sechestrului pe terenurile din Băneasa ale lui Puiu Popoviciu a fost luată joi de către judecătoarea Liana Arsenie, președintele Curții de Apel București, cea care rejudecă dosarul Bănesa, potrivit Hotnews.

„Constată încetate de drept măsurile asigurătorii dispuse prin ordonanţa din 23.08.2012 emisă în dosarul de urmărire penală nr. 206/P/2006 faţă de persoanele responsabile civilmente Băneasa Investments SA, respectiv Băneasa Business & Technology Park SA”, se arată în decizia Curții de Apel.

Motivul invocat de Arsene a fost că nu s-ar fi respectat articolul 250 indice 2 din Codul de procedură penală, intrat în vigoare în urmă cu 3 ani, în care este stipulat ca măsurile asigurătorii să fie verificate o dată la un an.   

Popoviciu a fost condamnat definitiv, în august 2017, la 7 ani de închisoare în dosarul Băneasa pentru fraudele cu terenurile Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (227 ha). 

În iunie 2023, omul de afaceri, care se află de peste șapte ani în Marea Britanie, a scăpat de condamnare, printr-o decizie de suspendare luată de instanța supremă. Ca să nu mai spunem că și instanțele britanice refuzaseră cererile României de extrădare.