România pe urmele mafiei italiene. Predoiu caută mai mulți polițiști

Publicat: 04 mart. 2024, 06:35, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
România pe urmele mafiei italiene. Predoiu caută mai mulți polițiști

Ministerul Afacerilor Interne are în plan să crească numărul polițiștilor români. Aceștia vor colabora cu cei italieni în scopul de a-i găsi pe membrii grupărilor criminale care acționează în România,

În acest sens, Cătălin Predoiu a purtat o discuție cu omologul său italian în cadrul unei întâlniri recente. Cei doi au vorbit despre dezvoltarea cooperării poliţieneşti pentru combaterea crimei organizate, a traficului de droguri şi de fiinţe umane, prin schimb de experienţă, de informaţii şi acţiuni operative directe, comune, de combatere a crimei organizate.

„Creştem numărul de poliţişti români alocaţi acestei cooperări cu poliţiştii italieni pentru a identifica ce membri ai crimei organizate îşi desfăşoară activitatea infracţională pe teritoriul României. Aceste măsuri vor contribui direct la siguranţa cetăţenilor români”, a afirmat Cătălin Predoiu, citat de Agerpres.

Predoiu atrage atenția și susține că pentru autorităţile de la Bucureşti, legătura cu poliţiile naţionale din alte state membre ale UE, cum e şi cea italiană, reprezintă o investiţie în capacitatea de luptă a Poliţiei Române cu crima organizată.

În acest context, demnitarul român precizează că a discutat cu conducerea Academiei de Poliţie de la Roma pentru consolidarea colaborării cu Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, în vederea creşterii numărului de poliţişti români care vor face schimb de experienţă cu colegii italieni. De asemenea, cei doi omologi au discutat aspecte legate de „practica unor cetăţeni condamnaţi definitiv, care fug de aplicarea legii române şi găsesc portiţe legale în legea italiană pentru a face acest lucru”.

„Respectând independenţa tuturor magistraţilor europeni, am subliniat faptul că reglementările europene stabilesc fără echivoc principiul recunoaşterii hotărârilor judecătoreşti definitive în cadrul Uniunii Europene. Ministrul italian şi-a exprimat acordul cu privire la aceste puncte de vedere şi am convenit să menţinem acest subiect pe agenda noastră comună”, a mai afirmat Predoiu.