Somn odihnitor în timpul nopților caniculare: Plase la ferestre, duș călduț, lenjerie din bumbac, cină ușoară

Vine canicula. E normal. Iată câteva sfaturi pentru un somn nocturn odihnitor.

Pregătirea dormitorului. În timpul zilei, draperiile, storurile sunt trase și ferestrele închise. Dimpotrivă, înainte de culcare, deschideți larg ferestrele  – evident prevăzute cu plase – pentru a se forma curent de aer. Poți folosi și un aparat de împrospătarea aerului. Dacă locuiești la parter, mare grijă să nu te trezești cu musafiri nepoftiți sosiți pe fereastră: șobolan, pisică, vreo pasare sau chiar vreun hoț.

Un duș călduț. Evitați jeturile puternice de apă, dușurile cu apă rece pentru că provoacă o creștere a ritmului cardiac și, în consecință, determină organismul să producă mai multă căldură. Puteți pulveriza un spray răcoritor pe picioare sau pe cearceaf înainte de culcare.

Lenjerie din bumbac. Unii preferă să doarmă complet goi. Pare că nu-i o soluție tocmai bună, deoarece sunteți mai vulnerabili la modificările de temperatură și, probabil, vă veți trezi peste noapte. Ceea ce nu-i de dorit. Așadar, este indicat să puneți tricou subțire, din bumbac, pentru a absorbi transpirație. Evident și lenjeria de pat trebuie să fie tot din bumbac, de culoare deschisă.

Fără ecrane. Lumina ecranelor nu face casă bună cu somnul odihnitor. Este bine ca să întrerupeți toate aparatele cu cel puțin două ore înainte de culcare. De exemplu, un laptop în funcțiune este o sursă de căldură suplimentară.

Perne răcoritoare. Sunt perne care conțin un gel special, cu efect răcoritor. Altele conțin o spumă care acționează ca un agent frigorific și rețin perfect curbele gâtului și capului. De asemenea, puteți folosi o saltea sau topper special.

Cină ușoară. Poate fructe, salate, un pește la grătar… Evident, în timpul zilei ați băut suficientă apă și nu veți face plinul spre seară. Astfel, vei fi și hidratați și nu vă veți trezi în repetate rânduri pentru a merge la toaletă. Totuși, puneți o sticlă mică de apă și lângă pat!

Țânțari. Poate ar trebui să începeți cu aceste nesuferite insecte. Plase la ferestre și uși, soluții pulverizate, lampă UV. Nu sunt indicate lumânările cu diverse arome, deoarece pot degaja mirosuri puternice care vor afecta somnul. Și mai ales, uitate aprinse, lumânările pot fi o sursă de incendii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...