Studiu: Persoanele cu barbă, mai predispuse la a dezvolta COVID-19

Un studiu recent arată că barba poate crește riscul de a dezvolta boala COVID-19, iar asta pentru că face mai dificilă protecția măștii. Cu alte cuvinte, vor rămâne spații libere prin care coronavirusul ar putea să intre.

Unele modele de barbă sunt mai potrivite decât altele atunci când vine vorba despre purtarea corespunzătoare a măștii de protecție. O barbă mult prea mare ar putea să crească riscul persoanei de a se infecta cu coronavirus, scrie Healthline.

Dacă ai o barbă care trece peste linia maxilarului și pe gât, poate face ineficientă purtarea măștii. Acest lucru va permite particulelor și fluxului de aer să pătrundă între mască și față. Asta înseamnă că orice picătură care conține virusul și pe care o vei da afară prin strănut, tușit sau vorbit, se va elibera prin spațiile goale din jurul măștii de protecție, riscând să-i contaminezi pe ceilalți. Acest lucru e valabil și în cazul celor din jurul tău.

Dr. Adam Friedman, dermatolog și membru al Academiei Americane de Dermatologie, spune că purtarea unei măști duble poate ajuta în cazul celor care nu vor să se radă.  

În cele din urmă, anumite stiluri de barbă vor funcționa mai bine decât altele atunci când vine vorba de protecție. De exemplu, sunt potrivite bărbile care nu trec de linia măștii și care sunt mai subțiri. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a elaborat un ghid în acest sens:

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole